Dr. Alex HEYLEN - Dr. Monika LYBEER - Kuringersteenweg 521 3511 Hasselt 011/452420

 

overgewicht ?

BMI ?

maagverkleining ?

gastric bypass ?

wanneer wel ?

wanneer niet ?

hoe?

risico's ?

resultaten ?

wat nadien ?

meer info ?


 

veel gestelde vragen

 

home e-mail

 

 


Maagverkleining SpatadersGraag verwijzen we u door naar onze nieuwe website.
obesitas


Overgewicht, een probleem

Massief overgewicht (30% boven het ideaal gewicht) is niet alleen een schoonheids-probleem maar een ziekte op zichzelf. Overgewicht is de oorzaak van tal van bijkomende gezondheidsproblemen,die de kwaliteit van het leven en de levensverwachting zelf ongunstig beļnvloeden. Zware obesitas wordt elk jaar frequenter in onze Westerse wereld. 10 ą 20 % van de bevolking heeft er momenteel mee te maken. Als oorzaken weerhouden we een te grote eetlust en slechte eetgewoonten. Dieetmaatregelen en vermagerings-medicatie schieten zeer dikwijls tekort bij de behandeling van massief overgewicht. Dikwijls is het zelfs zo dat men na elk dieet zwaarder wordt dan voordien. Onder vermageringsmiddelen vinden we de verschillende diėten, eetlustremmers, groepstherapie zoals bij Weight Control en de Weight Watchers, acupunctuur, homeopathie en vele andere.

Komt U in aanmerking voor een verkleiningsplastie van de maag of voor een gastric bypass?

  • hebt U reeds alle diėten geprobeerd zonder blijvend resultaat.
  • hebt U toenemende klachten veroorzaakt door het overgewicht, en wenst U hiermee komaf te maken.
  • indien U bereid bent zich heelkundig te laten behandelen voor uw overgewicht, dan bent U eventueel kandidaat voor een verkleiningsplastie van uw maag.

Een maagverkleiningsoperatie wordt pas uitgevoerd wanneer er grondig is over nagedacht, nadat U in contact ben gekomen met patiėnten die deze ingreep reeds hebben ondergaan en na contact met de chirurg. Er is ook steeds een psychologisch onderzoek noodzakelijk.


  home - email - links - sitemap