10 gulden regels na een gastric bypass

Volg de 10 gulden regels na gastric bypassoperatie

Help, ik kom terug bij!

Wat moet ik doen als mijn gewicht terug stijgt?

Vaak gestelde vragen 

Faq's voor en na  gastric bypass operatie

Downloads

hier kunt u folders en vragenlijst downloaden

Voor hulpverleners

speciale pagina voor huisartsen en andere hulpverleners

Obesitas-centrum.eu

# Hier vind je meer informatie over overgewicht en obesitas, over de behandelingen van obesitas en dan voornamelijk over wat men in de volksmond een maagverkleining noemt. Dat het om meer dan een maag 'verkleinen' gaat, kun je ook op onze website ontdekken.

In onze dienst wordt bijna steeds een gastric bypass met Fobi ring uitgevoerd. Verwikkelingen en resultaten, voorwaarden voor terugbetaling worden ook uitvoerig besproken. Een regelmatige follow-up is na bariatrische heelkunde (=chirurgie om obesitas te bestrijden) een echte noodzaak, dit om tijdig tekorten aan vitaminen en ijzer in het bloed op te vangen.

Nieuws

  • babyvoetjesUit studies blijkt dat baby's die geboren worden, nadat de moeder een maagverkleining heeft gehad, veel minder kans hebben om zelf obees te worden. 
  • Men heeft ook vastgesteld dat suikerziekte en hoge bloeddruk na een maagverkleining volledig of bijna volledig verdwijnen. In de USA denkt men eraan om de gastric bypass aan te raden als behandeling bij mensen met suikerziekte zelfs bij een normaal gewicht of bij een licht overgewicht.