10 gulden regels na een gastric bypass

Volg de 10 gulden regels na gastric bypassoperatie

Help, ik kom terug bij!

Wat moet ik doen als mijn gewicht terug stijgt?

Vaak gestelde vragen 

Faq's voor en na  gastric bypass operatie

Downloads

hier kunt u folders en vragenlijst downloaden

Voor hulpverleners

speciale pagina voor huisartsen en andere hulpverleners

eerste consultatie

consultatieVan zodra je vragenlijst bij ons is toegekomen en door Dr.Heylen is bestudeerd, en hij van mening is dat je een kandidaat  bent voor een maagverkleining, word je telefonisch gecontacteerd door ons secretariaat voor een eerste afspraak.

Tijdens de eerste consultatie word je door Dr. Heylen persoonlijk gezien en onderzocht. Het verloop van een gastric bypass wordt uitgebreid met tekeningen uitgelegd. De voor- en nadelen en alternatieve oplossingen voor je obesitas worden besproken. Ook de risico's van de operatie worden uitvoerig uitgelegd.

Indien je akkoord bent met een gastric bypass, worden de verdere onderzoeken afgesproken. Het RIZIV stelt voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor terugbetaling van je operatie. Daarom is het noodzakelijk dat je gezien en onderzocht wordt door een internist of endocrinoloog en door een klinisch psycholoog of psychiater.
Je kunt deze vooronderzoeken laten uitvoeren bij een arts naar keuze in je buurt of wij kunnen je ook doorsturen naar een internist die zeer regelmatig patiĆ«nten voor ons onderzoekt. We hebben ook een lijst van klinisch psychologen of psychiaters waaruit je dan iemand kunt kiezen. De artsen en/of psycholoog kunnen hun bevindingen dan naar ons doorsturen.  Indien de internist en de psychiater/klinisch psycholoog goedkeuring geven, en indien je aan de andere voorwaarden gesteld door het RIZIV voldoet kunnen we je een operatiedatum voorstellen.